Category Archives: Ај-ти

Грешките во видеоигри се тема на Инди Пиво #3

Сите гејминг ентузијасти и кретори на независни видеоигри се поканети на третиот Инди Пиво. Средбата, закажана повторно во мезе барот Убац во Скопје на 26-ти јуни од 18:00 часот, се поклопува со Glitch Jam настан кој сака да покаже дека грешките, или гличовите, се еден од клучните делови при креирање на игри. Некои грешки станаа култни, како негативното ниво во Super Mario, а други и дел од истражување за епидемии. Влијането на гличовите во .

Vip оператор стартува селфи натпревар

Vip оператор ќе избира најдобра селфи фотографија. Селфито е светски феномен на мобилната технологија, кој никој не го очекуваше, но кога ќе погледнеме ретроспективно е прилично очигледен тренд кај егоистичните тинејџери бидејќи сите телефони имаат предна камера со висок квалитет. Според Vip, селфито може да ја „поттикне креативност, да ја потенцира индивидуалноста, слободниот дух и убавината“. Правилата на натпреварот се едноставни, фотографијата со најмногу лајкови ќе добие награда во првите три рунди, а во .

Војна на SSD-дисковите

Доколку планирате да купите Solid State Disk, а сепак не ви се брза, тогаш можеби најдобро е да причекате, вели Tom’s Hardware. Kingston Technology, SanDisk, Samsung Electronics, Micron Technology и Intel се подготвуваат за „ценовна војна“. Ова на радост на потрошувачите ќе се намали цената на SSD-дисковите. Micron веќе ја намали продажбата на NAND флеш чиповите на конкуреницијата поддржувајќи го својот SSD, со цел двојно да го зголеми производството и доставата на своите дискови. .